"В момента приключват номинациите в организациите, Мая Манолова е може би човекът с най-много номинации. Гласове "против" засега не сме чували". Това заяви по Нова зам.-председател на ПГ "БСП за България" Георги Свиленски. Той добави, че председателят на БСП Корнелия Нинова ще вземе отношение, след като приключи номинационният процес.

"Като председател на Националния съвет и член на БСП, единствената задача и цел, която може да има Нинова, е да свали ГЕРБ от властта в София. Защото това е знак за свалянето на ГЕРБ от власт в цялата държава", заяви Свиленски. "Всеки, който би допринесъл за свалянето на кмета Фандъкова от власт и мнозинството на ГЕРБ, би получил подкрепата и на ръководството и на председателя. Господин Борисов започна неговия поход към властта именно от София. Би следвало и неговият залез да започне от София", отбеляза той.

"Костадин Паскалев също е достоен кандидат. Той обаче е партийна кандидатура. В София знаем, че БСП сама е трудно, почти невъзможно, да спечели местни избори. Затова търсим широко разтваряне на ветрилото", изтъкна Свиленски.

 Преди няколко дни Мая Манолова заяви, че решението дали да се кандидатира за кмет на София ще бъде нейно. Тя отбеляза, че опитите да бъда сплашене няма да успеят.

"Това, което ще подкрепи моето окончателно решение, ще бъде интересът на гражданите", бе категорична омбудсманът.