Утре ще бъде представена кандидатурата на "Левицата" за кмет на София. Има нужда от силен ляв кандидат, от обединена обща кандидатура, която да не е удобна на ГЕРБ и Борисов - това заяви пред БНТ Мая Манолова от "Изправи се БГ".

Виждаме двама кандидати на десницата, зад които наднича Бойко Борисов. Приличат и двамата на първите резерви на ГЕРБ. На Борисов може да не му се наложи да изкара титуляра, коментира Манолова, според която може ГЕРБ да подкрепят някой от вече издигнатите кандидати - Васил Терзиев или Вили Лилков.

Тя определи като неясна каузата на Васил Терзиев. През 2019 г. той е бил спряган за кандидат на БСП, през тези 4 години не съм чула публична кауза, свързана със София, зад която да е застанал Терзиев. Не съм чула той да е подкрепял протестите, заяви Мая Манолова.

По думите ѝ кандидатурата на Вили Лилков има за цел да се разедини десният вот. Това е жалко, защото София изостава заради "модела ГЕРБ", заяви Манолова.

Според Манолова левият кандидат за столицата трябва да даде знак на цяла България, че протестите срещу "модела ГЕРБ" и Бойко Борисов не са забравени.

Манолова каза още, че десните партии се консолидират в атаките си срещу президента Румен Радев, тъй като им трябва враг, след като са предали избирателите си, събирайки се с Борисов и ДПС.