"Г-жо Нинова, под Ваше управление БСП вече не е социалната партия на България. Доказателство за това са онези 700 000 души, които отказаха да ви се доверят за пореден път. Промяната, която Вие предлагате и разказахте в днешното си телевизионно участие, е капка в морето и не спира по никакъв начин прогресивното обедняване на българите."

Това написа в профила си във Facebook лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова, която сподели за нов ляв политически проект, по повод интервю на Корнелия Нинова пред БНТ, в което тя заяви, че всяка "нова" лява партия копирала програмата на БСП.

"Бедни са над 2 млн. пенсионери, на които 5 години в опозиция обещавахте справедливо преизчисление на пенсиите им. Сега сте управляващи и не просто не увеличихте пенсиите, а над 1 млн. възрастни получиха по-малки пенсии през януари. Бедни са и самостоятелните родители, които отглеждат половината от децата на България на прага на нищета и лишения. Може би не знаете, че бедни са вече и тези, които до скоро бяха част от средната класа. Защото си затварят бизнесите и освобождават работниците в невъзможност да платят сметките си за ток, суровини и газ. Бедни са и общините, вече в режим на тока, зарязани от държавата. Обедняват и земеделските производители, които започнаха да се дерегистрират, защото новата ви власт, след пенсионерите, реши да удари и тях, като им повишава осигуровките в условията на пандемия и още две кризи", обяснява Манолова в профила си в социалната мрежа и пита Нинова какви са икономическите мерки срещу инфлацията на нейното министерство.

" 2 милиона домакинства имат затруднения да си платят сметките и да си купят достатъчно храна и по Вашето признание в БНТ днес, партията, която оглавявате, не успяла нищо да направи. Лесно е - намалете ДДС на сметките и храните например, или не искате?", категорична е Манолова.

"Нов социален проект не значи нов идеологически ляв или десен проект. Бедността в България отдавна не е идеология, нито е дясна или лява. Тя прогресира, дори в условията на т.нар. "промяна". Докато властта късогледо дели обедняването на ляво и дясно, всички заедно се тревожат от 300 % ръст на сметките си. И трупат гняв. От това, че парите им не остават за семействата им, а отиват в една несправедлива държава. Колко националисти докара този гняв в сърцето на парламента, пребройте ги за последните години!", пише на финала на поста си лидерът на "Изправи се.БГ"