В тази толкова важна изборна година за Босна и Херцеговина по всякакъв начин ще се опитаме да помагаме за единството на държавата, заяви министър-председателят Бойко Борисов след среща с Драган Чович - член на Председателството на Босна и Херцеговина и домакин на 21-ия Международен икономически панаир в Мостар съобщиха от правителствената информационна служба. 

Борисов е специален гост на изложението, което си поставя за цел да засили икономическото развитие чрез среща на бизнеса от региона със световни компании. В него ще участват и политически лидери от държавите от Западните Балкани, с които българският премиер ще проведе срещи.

По време на разговора му с Чович са обсъдени двустранните отношения, пред които има неусвоен потенциал по общото изразено мнение, евроатлантическата перспектива на страните от региона и най-сериозният инструмент за гарантирането й – развитието на икономиката и на инфраструктурата.

Направим ли инфраструктурата, ще има и просперитет. Другото го пробвахме, не се получи“, посочи Борисов.

"Сигурен съм, че нашият евроатлантически път е без алтернатива", категоричен беше и Чович. 

След пристигането си българският премиер написа във Фейсбук:

"Започна посещението ми в Босна и Херцеговина със среща с члена на Председателството на страната г-н Драган Чович. Утре ще участвам в откриването на Международния икономически панаир в Мостар. Бих искал по този начин отново да се подчертае значението на икономическото развитие на страните от Западните Балкани за европейската им перспектива".




Междувременно Бойко Борисов поздрави унгарския си колега Виктор Орбан, който спечели трети мандат с пълно мнозинство.