След като напуснаха партията на Слави Трифонов "Има такъв народ", Ива Митева и Любомир Каримански официално ще се включат в нов политически проект. Той ще бъде обявен във вторник, 14 февруари, от 10 часа в БТА. Засега е известно, че става дума за нова обединена коалиция "Заедно", съобщава "24 часа".

От анонса за предстоящото събитие става ясно, че в тяхната партия ще бъде и Юлиян Софрониев -  основател и главен изпълнителен директор на високотехнологична българска компания, която разработва и произвежда системи за сигурност, контрол на достъпа и работното време, базирани на биометрична идентификация. 

Митева беше председател на парламента в 45-ото и 46-ото Народно събрание, а в следващия парламент бе заместник-председател. След като ИТН падна под чертата за влизане в парламента, Митева се върна в администрацията на Народното събрание, където работеше и преди това. 

В края на миналата година тя намекна за нов политически проект, но отказа да каже дали ще се завърне в политиката. "Не искам да бъда човек, който се е появил в политиката, за да вземе нещо. Единственото, което искам, е името ми да остане чисто", казва Митева в свое интервю. За раздялата си с партията на Слави Трифонов обяви, че не е била член на ИТН или на друга партия, а е имала поет ангажимент към конкретни избори, който е изпълнила. Попитана тогава дали ще участва в следващи избори казва само: "Времето ще покаже".

Любомир Каримански пък беше кандидатът на ИТН за управител на БНБ. Като депутат от партията на Трифонов той оглави бюджетната комисия. "Аз не съм от "Има такъв народ", а бях от гражданската квота само. Все пак изборите приключиха", разграничи се той от бившите си съпартийци през октомври миналата година. Малко след това бе назначен като съветник на служебния министър на финансите.