В записа с Христо Иванов чухме как никой няма намерение да прави правителство. Няма разговори за политики и кризи", коментира в "Тази неделя" по bTV депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син.

"Ако не се беше разпаднало управляващото мнозинство, и бюджет нямаше да имаме", допълни той. "На този запис се вижда нещо, което отдавна се знаеше, а именно, че най-лъганите в тази коалиция са "Има такъв народ". По едно време просто им писна, а Слави Трифонов не се слави с дълъг фитил", коментира още Дилов-син.

"Има едно постоянно надхитряте по темата за КПКОНПИ. Спорът е колко ръце могат да хванат едновременно "бухалката". Трябва да е много голяма бухалката, за да може толкова много ръце да я държат едновременно. Другото са личностните противоречия", на мнение е депутатът от ГЕРБ-СДС.

По думите му е публично лицемерие, че се говори за загриженост, за кризи, които ще се решават, а всъщност се спори за КПКОНПИ, личности и постове. "Има хаос във всички сфери и тези избори ще помогнат то да спре", каза Дилов-син.

Той призна, че и в коалицията ГЕРБ-СДС също има горещи страсти, но винаги мнението на доминиращата голяма формация било по-важно. Според него Слави Трифонов бил прав за политическото лицемерие - говори се за кризи и политики, а всъщност спорим за постове, КПКОНПИ, министри.

Дилов обясни, че заседанието на депутатите от ДБ било излъчвано по парламентарния канал. Лидерът на "Гергьовден" вярвал на Христо Иванов и затова смята, че изборите ще са на 16 октомври, както казва Иванов в изтеклия запис.

"Надявам се народът най-накрая да гласува за тези, които могат да се справят с кризи, тези не могат - те ги създават", смята Дилов и посочи в заключение, че смята да участва на фестивала на пясъчните фигури със скулптура на тема: Корнелия Нинова задържа мандата.