Лидерът на Демократическата партия на Косово /ДПК/ и бивш командир в Армията за освобождение на Косово Кадри Весели заяви, че "Косово няма да бъде във война със Сърбия, докато тя не застрашава територията му", но ако е нужно, той е готов отново да се активизира, съобщи сръбската телевизия РТС.

"Предпочитам диалога със Сърбия. Остарях, но ако се стигне дотам, вярвам, че мога да се боря като млад, както когато бях против Сърбия", каза Весели в изявление за прищински медии.

Лидерът на ДПК каза, че е против идеята за размяна на територии между Сърбия и Косово, защото от нея "Косово ще изгуби много".

В същото време специалният пратеник на американския президент за диалога между Косово и Сърбия Ричард Гренел заяви, че идеята за размяна на територии е дошла от бившия съветник за национална сигурност Джон Болтън, а не от президента Доналд Тръмп, предаде Танюг.

В интервю за Фокс нюз Гренел каза, че като специален представител за диалога от самото начало трябвало да се бори със слуховете за размяна на територии, която по неговите думи изобщо не е политика на Тръмп.

"И двете страни казват, че са чули това от Болтън", каза Гренел, като посочи, че позициите на Болтън и Тръмп за Сърбия и Косово са били различни.

Гренел подчерта, че слуховете за размяна на територии са изтекли поради факта, че Болтън е водил своя политика, вместо да представлява политиката на Тръмп.