В края на церемонията пред паметника на Левски и точно преди изпълнението на националния химн, зад огражденията масово започнаха да викат "Оставка!", "Оставка!", "Мафия!".

По-рано в словото си президента заяви:

"Помним добре последните думи на Апостола, думите, че той е първият, но че след него идат хиляди. Той не се излъга, по неговия път тръгнаха хиляди синове и дъщери, превърна се във вечен морален коректив, който ни връща към изконните български ценности, когато превратностите на историята ни отклонят от пътя".
"Никога не трябва да забравяме заръката на Левски, че всички народи в България ще живеят в една чиста и свята република, с едни закони, и за турчина, и за евреина, за всичките еднакво ще е (казва Левски)."

Превнелиев припомни спасяването на българските евреи преди 70 г. "Тези българи, депутати, общественици, представители на църквата, работници, младежи - те бяха патриоти по начина, по който Васил Левски винаги ни е учил", каза Превнелиев и посочи:
 
"Днес повече от всякога трябва да вървим по пътя на Апостола. Във всяка епоха ще се намерят хора, които ще забравят нег"овата повеля за разбирателство, ще се намери кой да отрече най-дълбоките, същностни черти на българския народ".
"Чрез уважение към другите, Апостолът ни учи преди всичко да уважаваме себе си", подчерта Плевнелиев и допълни: "Ще отстояваме ценностите на демокрацията и правовата държава."

"Той ни завеща разбиране, че всеки трябва да си върши работата всеки ден, всеки час, но заедно да преследваме една обща цел, идеалът за горда и преуспяваща България."
"Трябва ни дела, не думи", каза държавният глава, "цитирайки думите на Апопостола".

След словото му президентът Плевнелиев беше освиркан от гражданите, които бяха дошли да се поклонят пред паметта на Апостола, но не бяха допуснати да оставят цветята си пред монумента.
Няколко вълни от въгласи "У-у-у-у" прекъсваха изброяването на официалните лица, които поднасят венци и цветя пред паметника. Това стана след като шествието на протестиращите срещу високите сметки и монополите не беше допуснато до паметника.
Премиерът Борисов отново беше обвинен от протестиращите и този път в него те видяха вината за това, че не са допуснати до паметника на Васил Левски, предаде БГНЕС.

Бронирана техника (4 бронирани машини „Sand cat", "Пустинна котка") и служители на служба „Военна полиция" охраняваха честванията в района на паметника на Васил Левски, съобщиха от Министерство на отбраната.

Обикновени граждани коментираха, че охранителните органи и властта са направили всичко възможно, за да не допуснат недоволните от управлението на Бойко Борисов да се включат във възпоменанието.
Целият паметник бе ограден с железни ограждения и полицейска лента.

"Това е погребение на духа на Апостола. Това не може да е истина. При Тодор Живков не съм виждал това да се случва. Това е погребение на духа на Апостола – да не пуснеш децата и хората да си оставят цветята", каза за БГНЕС Емил Георгиев от Движение "Модерна България", който бе свидетел на събитията.