"Новият президент на България Румен Радев, едва встъпил на длъжността държавен лидер, промени своите проруски възгледи от времето на президентската кампания с друга позиция. На първата си пресконференция Радев увери, че той е натовски генерал, който не споделя позицията за дружба с Москва."

Маневрата на Радев с "преобуването", както и перспективите в политическия живот в България оценява председателят на наблюдателния съвет на "Цариград медиа", генералът-лейтенант в оставка от Службата за външно разузнаване, историкът Леонид Петрович Решетников, съобщава руското електронно издание "Царьград", цитирано от Агенция "Фокус".

Народът на България е народ-страдалец - уверен е Решетников. – Той иска промени, но така и не ги получава. Падат му се политици, неспособни да прекроят историята.

"Вакуумът образувал се след изтеглянето на Русия от България и Балканите като цяло, от Сърбия и т. н., когато си тръгнахме, този вакуум бе запълнен от американците с техни довереници", казва Решетников.

Според него, българският народ настоява за сътрудничество с Русия.

"У хората, у мнозина се появява желание да махнат с ръка на всичко, да заминат. От България заминаха милион, два. Заминаха и работят в Европа", резюмира той.