От "Продължаваме промяната" са склонни да обсъждат друг документ. Това обяви Лена Бориславова в предаването на bTV "Тази сутрин" след негативната реакция от ГЕРБ и вицепремиера Мария Габриел на предложения във вторник вечерта меморандум за управление.

"Отиването на избори в момента е неподходящо, защото тези проблеми няма да намерят своето решение. И след изборите те отново ще седят на масата. Регулаторите отново ще трябва да бъдат избрани, а съдебната система и казусите с Пепи Еврото и Марто Нотариуса, те няма да изчезнат от само себе си. Така че някой трябва да седне и да говори как се решават. В този смисъл ние протягаме ръка към колегите от ГЕРБ, това не е ултиматум. Ако на тях не им харесва този документ, както е оформен, ние сме склонни да има друг документ, да има преговорни групи, да седнем и да говорим, но ротацията идва и ние не можем да продължаваме да се подкрепяме без ясни ангажименти", коментира Лена Бориславова.

Тя изрази недоумение от "свръхреакцията на ГЕРБ" и уточни, че много би искала да види тяхно предложение на масата, "защото ние от месеци предлагаме различни варианти".

"Още в първите 10 реда на меморандума е записано, че това е предложение за преговори", категорична е Бориславова.

Тя посочи, че има два големи проблема, които трябва да бъдат решени - избирането на шефовете на регулатори, както и проблемите в съдебната система.

"Искам да чуя каква е тяхната визия за регулаторите. Дали искат плаващи мнозинства, дали в регулаторите трябва да влязат зависими политически лица, както стана с КС, дали стоят зад идеята си делението да бъде една трета за ДПС и после една трета за ГЕРБ", уточни Бориславова.

На въпрос какво мисли за срещата между Спас Русев и Кирил Петков, Бориславова отговори така: "Тази среща не е направена в Банкя, не е в тайна стаичка, а е на обществено място, където всеки може да мине и да чуе за какво си говорят. Мога да ви уверя, че няма да приемаме номинации на Спас Русев за медийните регулатори, а ще търсим най-добрите кадри, които се ползват с обществено доверие".