Лена Бориславова направи първи коментар след изборите. За целта тя предпочете страницата си във Фейсбук, където придружи смяната на профилната снимка със следния текст:

"Каквото и да правиш, важното е да имаш спокойствието, че не си престъпил принципите си. Защото човек, който престъпва принципите си, не може да води битка по убеждение, а ще го прави по команда". 

След проведените в неделя изборите вече е ясно, че коалицията на "Продължаваме промяната" с "Демократична България" намали общия им резултат, вместо да го увеличи, както очакваха бившите управляващи. Така ГЕРБ-СДС остава първа сила с доверието на 669 361 гласоподаватели и 69 мандата в НС, докато "Продължаваме промяната - "Демократична България" остават втори с 619 592 гласа и 64 мандата в бъдещия парламент.

Вече втори ден нито една от първите две политически сили не свиква пресконференция. От ГЕРБ-СДС чакат потвърждение от ЦИК за финалните резултати, докато ПП-ДБ казаха, че първо ще се съберат да изяснят евентуалната обща стратегия, след това ще има и официално изявление в присъствието на журналисти.