"Това правителство, дали има компетентност и способност да се справи с проблемите? Отговорът е - не! Правителството не се справя и трябва да си ходи." Това каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков в Нова ТВ.

"Ние сме длъжни да заявим, че правителството търпи провал в една от ключовите сфери на компетентност - осигуряване на обществен ред и сигурност. Оттам насетне всяка политическа сила трябва да поеме своята отговорност и да се позиционира", това заяви депутатът по отношение на предстоящия вот на недоверие, който ще бъде искан от левицата.

Зарков обясни, че броят на депутатите от ПГ на "БСП за България" е достатъчен да се иска вот и те ще се възползват от тази възможност. Народният представител припомни обещанията на ГЕРБ преди изборите, които не бяха спазени - полицай във всяко село, назначаване на нови 6000 полицаи. Според Крум Зарков всеки един от инцидентите- от бягството на затворниците от затвора, многочисленото убийство около Нова година, до убийството на крупен бизнесмен в центъра на София, трябва да коства оставката на министъра на вътрешните работи.

"Взети заедно, са вече политическа отговорност на целия Министерски съвет", каза той. По повод упреците, че няма невинен по отношение на състоянието на системата на МВР, Зарков заяви, че правителствата на Сергей Станишев и Пламен Орешарски са си отишли. "Сега трябва да дадем вот на сегашното правителство. Или се справят, или не и трябва да си ходят", отсече Зарков.

"Цяла година надзирателите на затворите и полицаите протестираха. Никой не ги чу. Никой не им даде това, от което се нуждаят. Диалогът е много труден", каза още депутатът.