Кристиан Вигенин оприличи новата партия на Кирил Петков и Асен Василев на акционерно дружество.

"Начинът, по който "Продължаваме промяната" беше представен в началото, създаде известни колебания сред нашите членове, че едва ли не, президентът се отказва от БСП. Последните дни дадоха ясно да се разбере, че този проект не е създаден от Румен Радев. Струва ми се, че колкото повече минава времето, толкова повече изглежда, че това е просто бизнес проект, който ще бъде регистриран по Закона за политическите партии. Това е едно акционерно дружество, което в момента набира капитал", разкри в студиото на bTV бившият заместник-председател на Народното събрание от БСП.

Вигенин е един от тримата излъчени от социалистите представители в Инициативния комитет. Комитетът днес официално ще обяви кандидатурите на президентската двойка Румен Радев-Илияна Йотова за втори мандат.

Той призна, че в ръководството на БСП са обсъждали издигането и на други кандидатури за президент освен тази на Румен Радев, но успели да убедят хората, че президентът няма общо с него.

"В последните месеци стана ясно, че участието в кабинета на Кирил Петков и Асен Василев беше използвано от тях, за да трупат популярност и да си трупат пиар с идеята да стартират сега. Не знам защо е това бързане. Формирането на една политическа партия изисква време и ясни идейни принципи. Това прилича на един бизнес проект. За политическите партии предвидено да изразяват политическите виждания на гражданите. Там аз не виждам такива", коментира бившият заместник-председател на парламента и депутат от БСП. 

Според него обаче БСП е водеща политическа сила и нищо не я заплашва, още по-малко този нов проект. "Ако тези хора спечелят някога политически избори, не виждам при кое политическо семейство ще бъдат, като за тях няма ляво и дясно. Нямаме страх, БСП е най-старата партия и от началото на Прехода се сблъсква с нови проекти и продължава да бъде водеща политическа сила в България", заяви Вигенин.