Народните представители се връщат на работа днес след двуседмично прекъсване на заседанията заради местния вот. Въпреки предстоящите балотажи в 18 областни града и фактическия рестарт на предизборната кампания, парламентът възобновява нормалния си ритъм на работа.

Депутатите ще разгледат оставката на Волен Сидеров като народен представител, която бе входирана в деловодството на парламента на 24 октомври. Това предвижда седмичната проектопрограма за работа на Народното събрание. 

Лидерът на "Атака" обяви, че се оттегля от парламента във връзка с кандидатурата си за кмет на София. На брифинг пред медиите на 21 октомври Сидеров подписа заявлението си и призова Ангел Джамбазки също да подаде заявление за напускане на Европарламента.

Сидеров не успя да стигне до балотаж за кметското място, но партията му получава две места в Столичния общински съвет, а той е водач на листата.

Народните представители трябва да гласуват и прекратяване на пълномощията и на депутата от ГЕРБ Лиляна Павлова, която ще поеме ръководството на Глобалния център за партньорство на държавите от Централна и Източна Европа и Китай.