Кандидатът за кмет на София и лидер на "Атака" Волен Сидеров официално внесе в деловодството на Народното събрание оставката си като депутат, съобщиха от партията. Цитирани са думите му, че с този акт показва, честността си пред избирателите и не се е кандидатирал единствено, за да привлече повече гласове към партията си за местните избори.

Сидеров отново призова оставка от Европейския парламент да подаде и кандидатът за кмет Ангел Джамбазки. В противен случай, според лидера на "Атака", човекът на ВМРО за пореден път ще заблуди хората да гласуват за него, а ще се върне на скъпоплатената си служба в Европарламента.

"Смятам, че това трябва да бъде честната игра. Излизаш за кмет на София и напускаш позицията, която си заемал до този момент", заяви Сидеров и призова "Джамбазки, който е член на Европейския парламент с 15 000 евро месечна заплата, до края на предизборната кампания" да направи като него: да подаде заявление в ЕП. "Ако до петък не подаде оставка, ще имаме пълното право да твърдим, че той лъже и мами избирателите", подчерта Сидеров.

Председателят на "Атака" допълни, че за него е важно да бъде честен с избирателите си, да бъде честен пред българския народ. Заяви и, че сега постъпва честно. "Нека и другите постъпят така и да покажат, че политиката е запазила някакво пространство на чест и достойнство. Засега това пространство го охранявам аз. Бих искал да се разшири", заключи Волен Сидеров.

Лидерът на "Атака" заяви, че ще подаде оставка като депутат във връзка с кандидатурата си за кмет на София преди няколко дни, на 21 октомври. На брифинг пред медиите тогава Сидеров подписа заявлението си и призова Ангел Джамбазки също да подаде заявление за напускане на Европарламента.