Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободен Красимир Живков. На поста е назначена Славея Стоянова.

Славея Стоянова е магистър на биологичните науки в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". От 2015 година до момента Стоянова заема длъжността директор на дирекция "Управление на отпадъците и опазване на почвите" в Министерството на околната среда и водите. Преди това е била главен експерт в същата дирекция.

Вчера Специализираният съд остави за постоянно в ареста заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков. Освен него мярка за неотклонение задържане под стража съдът наложи на бизнесмена Атанас Бобоков, Николай Миховски, Габриел Савов и Айгюн Еминов. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред горната инстанция.

Десет души са обвинени за участие в престъпна група за незаконен внос и преработка на отпадъци, седем в престъпна група с користна цел с участието на длъжностни лица. За четирима спецпрокуратурата поиска от съда да им бъде наложен постоянен арест - Красимир Живков, Атанас Бобоков, Николай Миховски и Габриел Савов. Обвинението поиска домашен арест за Васил Богданов и Айгюн Еминов, но такава съдът наложи само на Богданов.

По разследването са събрани 66 тома доказателства.