Сред интересите на България не е да е подгласничка за сърцето на Америка. Ако войната почука на нашата граница, както се опитва да направи кабинетът, от САЩ ще ви изпратят само видеокартички. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Война има, по повод уволнения като в реалити формат на Доналд Тръмп военен министър, война има и тези вдясно от мен правят всичко по силите си ние да се намесим неканени", коментира Костадин Костадинов и добави, че я виждаме и я чуваме, но не изпитваме войната на гърба си "засега".

"Докато ние се упражняваме в красноречие, в този момент може да загиват наши сънародници", обясни лидерът на "Възраждане".

По думите му премиерът Кирил Петков е поискал оставката на Стефан Янев заради две думи в половин реплика.

"Тези думи американските президенти използват винаги когато нахлуват в много държави по света, за да сеят демокрация с бомби", отсече Костадинов.

"Г-н Петков, вие нямате министри. Тези, които заповядват на нашето правителство, няма да излязат от кабинетите си, защото не са буферна зона на конфликт. Ако войната почука на нашата граница, нещо, което кабинетът много се старае, бутайки се при големите, най-много да ви пратят окуражаващи видеокартички, както направиха с клетия Зеленски", отбеляза лидерът на "Възраждане". 

"Ако двама братя се бият, третият какво трябва да направи? Да ги помири или да даде оръжие на когото смята за по-добър", попита Костадинов.

По думите му "дори майките в интернет са по-организирана структура от институциите на МС".

"Видно е, че не се справяте с поста министър-председател на България. Криете се зад ЕС и НАТО, ще има съд на историята", категоричен беше лидерът на "Възраждане" и отново поиска оставката на целия кабинет:

"България има свои интереси, които да защитава, които може би понякога са по-различни от тези на ЕС и на НАТО. Не е сред нашите интереси България да е подгласничка за сърцето на Америка. Затова искаме оставката на Министерския съвет. Дайте си сметка, че вредите, дайте си оставката".