Лидерът на "Възраждне" коментира пред журналисти в парламента изявлението на кандидата за премиер Мария Габриел, като заяви, че ГЕРБ започва да мисли като партията му. 

"Относно оставката на главния прокурор Иван Гешев ние говорим отдавна. Радваме се, че ГЕРБ започва да мислят като нас", заяви Костадин Костадинов. 

По-рано днес на среща в парламента с ПГ на ГЕРБ-СДС номинираната от първата политическа сила за премиер Мария Габриел обяви, че първото, което ще направи министърът на правосъдието в нейното правителство, ще е да внесе във Висшия съдебен съвет искане за освобождаване на Иван Гешев заради уронване на престижа на съдебната власт.

Нямаме общи приоритети с ГЕРБ-СДС, освен за главния прокурор, коментира пред журналисти в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Но смятам, добави той, че темата за отстраняването на главния прокурор, е "кукичка, която се подхвърля отново на "Продължаваме промяната - Демократична България". За отстраняването на главния прокурор говорим отдавна, радваме се, че ГЕРБ започнаха да мислят най-накрая като "Възраждане", подчерта Костадинов.