Костадин Марков, който е едно от знаковите лица на СДС в Бургас и зам.-председател на Националния изпълнителен съвет, е подал оставка от поста. Това съобщава той на страницата си във Фейсбук.Като аргументи за постъпката си той посочва:

"Реших да използвам социалната мрежа за да съобщя на моите приятели в СДС едно мое важно решение. Подавам оставка от поста зам. председател на СДС. Благодаря на всички, които ме подкрепихте на последната конференция. Аргументите ми са морални и политически. Аз бях от тези, които искаха Тони Койчев да е председател на съюза, и не считам, че мога да се "пренастроя" за работа с друг председател. Не е и честно. От друга страна имам основание да смятам, че СДС ще бъде водено в посока заемане мястото на НФСБ в Обединени патриоти или присъединяване като четвърта партия там. Оставам член на СДС и най - вероятно на НС на СДС. Пожелавам успех на Румен Христов и новото ръководство. Ще продължа да давам всичко за СДС , но и ще се боря с всички сили срещу новия НИС, ако поведат партията в гореспоменатата посока".

Както е известно, Костадин Марков и Областната организация на СДС в Бургас подкрепиха Антон Койчев за лидер при състоялата се наскоро национална конференция, на която Румен Христов събра най-много гласове и оглави партията.