Депутатът от ГЕРБ Костадин Ангелов, който преди няколко дни огласи одита на здравното министерство за злоупотреби и закононарушения от директора на "Александровска", е получил заплахи, съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

"Разкритията ми за разпънатия политически чадър над "Александровска" болница са ядосали много хора. Вече получих няколко предупреждения и "приятелски" съвети да не се занимавам с темата. Очаквам да бъда ударен от изпълнителната власт съвсем скоро", написа бившият здравен министър.

"Вместо незабавни действия по изнесените от мен данни за корупционни схеми и финансови нередности в "Александровска" болница, държавата в лицето на МЗ, започва активно търсене на компромати срещу мен. Жалко и долно мероприятие, обречено на провал", коментира бившият шеф на "Александровска". Костадин Ангелов е категоричен, че няма да се откаже да изважда на показ нарушенията в болницата.

"Разкритията ми обаче ще продължат. Съвсем скоро ще разберете каква е връзката между един апетитен терен (болничен комплекс) в идеалния център на София, розовото масло и пробиотиците", обеща депутатът от ГЕРБ.

Той оповести пред медиите, в това число с документи, за нарушения на закона за обществените поръчки от страна на ръководството на "Александровска", за финансови загуби и уволнения на 300 души медицински персонал от лечебното заведение.

От болницата отрекоха обвиненията и обявиха, че са заварли лечебното заведение пред фалит.

От факсимилетата на документите и одитния доклад на "Вътрешен одит" към МЗ, оповестени от Костадин Ангелов, пък става ясно, че сигналите му за нередности са потвърдени и от проверяващите. Резултатът от проверката и одитният доклад са били готови още през януари тази година, но от МЗ не бяха огласени до момента, в който не го направи депутатът от ГЕРБ.