Бившият лидер на БСП Корнелия Нинова заяви,че вече съжалява за това, че преди 8 години е номинирала Румен Радев за президент.

"Вече да, защото се разбива държавността и партийната система", каза Нинова в "Денят започва с Георги Любенов.

Според нея президентът Румен Радев е част от този процес.  "Той е вреден за демократичните устои на държавата".

По думите й "вдигането на юмрука на Ларгото беше хубаво". Но тази енергия след това е била похабена от задкулисие, сглобки и от разговори в манастири.

След това според нея "задкулисните играчи опропастиха всичко в името на лично спасяване на Борисов и на трупане на лични богатства и постове".

"Онзи момент беше хубав, беше истински. Народът беше по улиците".След това според нея "задкулисните играчи опропастиха всичко в името на лично спасяване на Борисов и на трупане на лични богатства и постове".

Според нея новото ръководство на БСП иска затопляне на отношенията с президента Румен Радев, но "президентът не ги иска".

"Едно слагане към президента, което според мен няма им се получи", каза Нинова.

Борислав Гуцанов заяви от трибуната, че "ние много уважаваме ГЕРБ". Прегръдката с ГЕРБ за мен това е тежко предателство към членовете и избирателите на БСП, хората с които 8 години водих нечовешки битки срещу модела ГЕРБ. И сега излизаш и им казваш ние можем и с ГЕРБ? И Борисов казва и ние можем с БСП. Какво промени ситуацията?", попита бившият лидер на БСП.

И допълни, че това е едно от последствията от изключването й и "този заговор си е текъл, докато аз бях председател". Нарече ги предатели. На въпрос кой вече е овладял БСП Корнелия Нинова отговори така:

"Задкулисието, на хората с много пари. На тези, които искат партията, за да я използват за лична изгода - за постове, за увеличаване на фирмите, на обществените поръчки".

По думите й в БСП са се случили много неща. Наложен е стил в партията, който за нея е непознат.

"Силов, газене на устав, на закони, мачкане на хора, заплахи, провеждане на някакви форуми без кворум т.е. нов стил на работа и на управление в БСП".

Те се гледат в огледалото и казват - това е Корнелия, но това, което правят го приписват на другия, категорична е Нинова. Партията се е разцепила отгоре до долу, според нея и това е най-тежката последица от изключването й. Попита кой болен мозък може да произнесе думите, че тя отива в листите на друга партия. Уточни, че на тези избори "ще почива".

"Вие представяте ли си да бъда депутат в тази компания на предатели и да трябва да вдигна ръка за правителство с Бойко Борисов, след като целият си политически път посветих на борба с паралелната държава", попита риторично Нинова.

"Това е абсурд", допълни тя и каза, че "си остава с достойнството и с морала". На финала на разговора заяви, че често е казвала, че системата рано или късно ще я изхвърли, но е важно процесите да бъдат направени необратими - да изчистим БСП от зависимости. Извини се за това, че не е могла тя и хората около нея, да направят процесите необратими. Всичко се обърна за 24 часа, допълни тя.

"Разбира се имам грешки и ще се извиня на тези, спрямо които съм сгрешила", завърши тя.