Служебният кабинет да обясни за скандала с машините за гласуване, настоя лидерката на БСП Корнелия Нинова.

 "Да излезе служебния кабинет и да даде тези отговори", апелира тя по NOVA по повод скандала с новопоявилите се 199 машини в склад на компанията, разположен в ПЖИ в столичния кв. "Слатина".

"Ако машина се повреди, се минава на хартия. Аз съм юрист. В закона е записано така. Не се сменя машина, не се сменя софтуер", констатира Корнелия Нинова 

Тя коментира поведението на фирмата-доставчик "Сиела Норма" и отчете, че в техните оправдания е настъпило объркване.

"Сиела" се обърка в обясненията си. Първо казаха, че са за Грузия и Албания, после за части, сега сигурно за нещо друго", каза Нинова.

Според Нинова НАП и Агенция "Митници", дължат отговори на два въпроса.

"Въпросите към НАП и митниците са следните - през коя граница са минали тези машини? Г-н Спецов трябва да извади документите и да каже за тези машини, които са извън договора, дали имат платено ДДС. Пред митниците, ако са за Албания и Грузия, трябва да има договор за реекспорт. Такова е българското законодателство", запита Нинова.

"ЦИК всяка вечер е изненадана", учуди се Корнелия Нинова по повод снощното писмо до ЦИК за още машини, които да бъдат използвани за ремонт, за което говорителят Цветозар Томов каза, че ги изненадало.

"Преди изборите в неделя не сме водили и няма да водим разговори с никоя партия. Трябва да видим на 14-и какво ще се случи и как хората ще ни подредят", отказа конкретика по тези въпроси соцлидерката.