"В момента БСП се намира на остров на стабилност в тези бурни дни... Разумното за страната е да се направи правителство. Най-силните аргументи са социални и икономически. Правителство е важно и заради плана за възстановяване и устойчивост" - това каза пред БНР председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя отново очерта условията на БСП, за да добави гласовете си към тези на протестната опозиция в Народното събрание:

"Ревизия на управлението на Бойко Борисов, социално-икономически мерки за преодоляване на кризата, планът за възстановяване и устойчивост, промени в Изборния кодекс... Ние не предложихме промени в Изборния кодекс, имаме намерение да го направим между първо и второ четене на предложението на "Има такъв народ". Държавата ни не е готова за гласуване електронно или по пощата".

В предаването "Неделя 150" Нинова допълни:

"Ние сме единствената партия, която по никакъв начин не е подкрепяла или договаряла помощ от ГЕРБ. Ние сме автентична опозиция. Не ни е трудно поведението да отстояваме позициите си".

Тя коментира и думи на Бойко Борисов, че тя е удобният лидер на левицата за ГЕРБ:

"Това е типичното за него лицемерие и задкулисие. Явно говори едно, но прави друго. Този човек разби доста партии, наложи практиката да се купуват депутати от други партии. Но не успя да го направи в БСП".

Нинова подчерта, че отношенията на БСП с президента са били изкуствено хиперболизирани:

"Какво ще реши президентът за трети мандат е в неговите правомощия. Ние ще изчакаме... Третият мандат ще е изпитание за когото и да е".