Подалата оставка като лидер на БСП Корнелия Нинова отказа да коментира изключването на Калоян Методиев от парламентарната група на левицата на влизане в Народното събрание преди старта на новия парламент.

"Сега влизам като всеки един депутат. Ще представлявам Благоевград, ще си върша работата, там има много проблеми", добави Корнелия Нинова. 

Нинова се отказа от мястото си в 25 МИР София, където беше водач на листата, за да може бившият съветник на Радев, който го напусна след скандал, да стане депутат. Това обаче не се хареса на останалите избрани в парламента от БСП и парламентарната група на социалистическата партия спази решението на Националния съвет и изключи от състава си Калоян Методиев. 

Така Методиев положи клетва като независим депутат, а ПГ на БСП намалява с един и от 19 става с 18 народни представители.

"Изпълнихме решенията на Националния съвет за невключването на Калоян Методиев в групата на БСП, с което спазихме нашия устав и правилник", обясни след заседанието на групата временният лидер на партията Атанас Зафиров.

На влизане в парламента Нинова добави, че единственото възможно управление е на кабинет ГЕРБ-ДПС и ИТН. По думите й обаче БСП няма да подкрепи подобно правителство.