Огласяването на специални разузнавателни средства /СРС/ е закононарушение, това е опит да се сплаши президентът и той да замълчи, ние вярваме, че той няма да го направи, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна, заобиколена от колегите си депутати от левицата.

"Това е уж юридически акт с политическа цел - отстраняване на ярък политически опонент без оглед на последиците, а те са разрушаване на институциите", посочи тя. По думите й случващото се е вредно и опасно.

"Уважаеми български граждани, как мислите? Ако президентът беше един послушен, мълчалив, безобиден и съгласен човек, дали щяхме да слушаме в ефир специални разузнавателни средства вчера? Сигурно не", коментира Нинова. Тя отбеляза, че от тези СРС-та се вижда, че той не е нарушил нито един закон в държавата.

Живеем в нестабилност в България, създадена от управляващите, живеем в кризи в живота ни всеки ден - бедност, неравенства, страх, а сега и институционална война, коментира лидерът на БСП. "Разграждат държавността с едничка цел - да останат на власт на всяка цена и без никакъв опонент", посочи тя и призова за обединение и воля за промяна.

Нинова отбеляза, че в последните няколко години държавата, обществото влизат от криза в криза - криза в здравеопазването, чума по животните, водна криза, криза с мръсния въздух, с боклуците на Европа и на света, които се дължат на безхаберие, некомпетентност и корупция в правителството на Борисов. Системите започват да отказват една след друга, в медицината това се казва полиорганна недостатъчност, коментира лидерът на БСП. По думите й такава власт може да се запази само със страх, натиск и репресии. Стигнахте до там да обгазявате свободно протестиращи българи срещу политиката на правителството, обърна се Нинова към управляващите.

Знаем, че вотът на недоверие не мина, каза председателят на БСП. Тя обаче отбеляза, че в дебата се е чуло, че служебният кабинет, който е конституционно записана възможност, е нелегитимен. "Управляващите не само погазват тихомълком Конституцията, а вече и официално, на глас от тук, я суспендират с думи", коментира Нинова.