БСП ще вземе решение на 1 май ще приеме или ще върне третия мандат за съставяне на правителство, обяви лидера на партията Корнелия Нинова. В Деня на труда е свикано съвместно заседание на Националния съвет на партията и на парламентарната група.

"Решихме да свикаме Национален съвет на 1 май от 14:30 часа - след тържествения ни митинг концерт по повод празника на труда. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова". Тя уточни, че именно на 1 май ще излязат с решение как да постъпят с третия мандат.

По-рано Националният съвет на БСП се събра на заседание, за да реши как партията ще постъпи с третия мандат. Преди това от президентството съобщиха, че държавният глава Румен Радев ще връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на социалистите.

В профила си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи, че решението ще зависи от колективните органи на партията. "Свиквам извънредно заседание на Изпълнителното бюро, което да вземе решение за дата и час за свикване на Националния съвет, където да обсъдим ситуацията и да вземем решение как да постъпим с третия мандат", информира Нинова.