Смятам, че е недопустимо да се отправят такива обиди, само си представете за секунда подобни думи да беше казал вицепремиерът Валери Симеонов към главния равин на Израел, дали щеше да е още вицепремиер?

Обаче с православието всичко може, може да се гъбаркаш с него, каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров относно скандалното изказване на Валери Симеонов за руския патриарх Кирил.

Симеонов нарече руския патриарх "второразрядно ченге и хитрец, известен като „цигарения митрополит на Русия”.

За някой духовник може, за друг не може да си говориш каквото искаш - има двойни стандарти, с Русия е позволено да се подиграваш, даже е модна една такава линия да се ругае и да се псува.

Винаги около 3 март стават подобни неща - появява се група хора, които оплюват нашето Освобождение, това са хора, които според мен искат да продължаваме да сме под турско робство. Ние неглижираме ролята на Русия в нашето освобождение и възраждане, коментира Сидеров.

Да посочиш някой духовен водач, да го идентифицираш с държава е неправилно, православието е едно. Нападката е към цялото православие, не сме дорасли да посочим с пръст някой духовник все едно сме на мегдана или в селско кафене, каза още Сидеров.

Поканих Валери Симеонов на нашето заседание вчера, но той не дойде. Не става въпрос да прощавам нещо лично, това е нападка на вярата, когато нападат вярата ти, не може да мълчиш. Не ме интересува кой ще се обиди, аз не защитавам себе си.

Не може да се правят компромиси с вярата, за тази вяра сме се били, този, който напада тази вяра, той иска да продължи турското робство, завърши Сидеров. Той така и не отговори конкретно на въпроса дали смята, че ако вицепремиерът не се извини, трябва да бъде свален.