Със скандирания "Мая вън" и "Къде е Христо Иванов" около 80 симпатизанти и представители от структурите на ГЕРБ в Приморско и Бургас се събраха на протест пред спорния строеж на "подпорна стена" в местността Алепу.

Начело на протеста бяха кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, също зам.-председател на ГЕРБ, депутатът Димитър Бойчев, Жечо Станков, Галя Желязкова, Ася Пеева, общинският председател на ГЕРБ в Бургас Иван Вълков и други.

Демонстрантите скандираха: "Затова ли искахте вастта", "Мая, това ли е новият морал?", "Къде е Христо Иванов?" и "Мая - вън".

"Политическа партия ГЕРБ спря това чудо на природата. Светът не е виждал такова нещо - подпорен хотел. За да укрепят свлачището, ще строят хотел. Това е безумие. За това ли новото сформирано мнозинство набързо се опита да придобие чрез поставени лица този подпорен хотел и по този начин да довърши строжа. Така ли ще протестират в бъдеще", заяви общинският съветник Бойчо Георгиев.

В края на миналата седмица бизнесменът Стоян Василев от Приморско, обяви, че е новият инвеститор на подпорната стена. Той е брат на Здравко Василев, известен с участието си в "Биг Брадър" и кандидат-депутат от листата на "Изправи се! Мутри вън" във 2- ри МИР Бургас.

"Това ли е новият хотел на Мая Манолова?", питаха протестиращите

Последва и отговор на Мая Манолова във Фесбук:

"Герб изведнъж решиха да се правят на протестъри от кметове, депутати и кандидат-министри. Подпорната стена на Алепу е проект на правителството на Борисов, с архитект - мъжът на вицепремиерка", написа председателят на ПГ "Изправи се! Мутри вън!".