По сигнали на депутата от "Възраждане" Стоян Таслаков е бил арестуван кметът на Стамболийски Георги Мараджиев. Това обяви самият Таслаков на брифинг в парламента.

"Не става въпрос за полицейски произвол, тук става въпрос за разследване на мои сигнали за корупция в община Стамболийски, коментира народният представител. Мисля, че е по мой сигнал, аз имам около десетина", уточни той в отговор на въпрос, цитиран от БТА.

Таслаков посочи, че е родом от Стамболийски, живее там и познава много добре проблемите на града. Той отбеляза, че през годините е пускал десетки сигнали, сред които за съмнения по отношение на обществените поръчки в общината, както и за натиск над хора, които не са съгласни с управлението в Стамболийски.

Днес дойдохме до злоупотреби с европейски средства, коментира депутатът.

Той се обърна към партия ГЕРБ, които, по думите му, бранят кмета на Стамболийски (Мараджиев е и областен координатор на партията на Бойко Борисов в Пловдив - бел.ред) - "да си кажат как с кметската заплата за шест години се е сдобил със спортна кола за стотици хиляди левове, с вила на Цигов чарк, огромна колкото хотел, с няколко апартамента в Слънчев бряг".

В момента чух, че фирма, свързана с жена му, е купила имоти до двореца в Кричим, добави Таслаков.

Снимка: БТА

Смятам, че тук трябва и колегите от КПКОНПИ да се самосезират и да видят откъде кметът Мараджиев има такива придобивки с една кметска заплата или дори с производството, което в момента синът му управлява, коментира депутатът от "Възраждане".

Междувременно стана ясно, че няма повдигнато обвинение срещу Георги Мараджиев. Това съобщи за "24 часа" неговият адвокат Росен Димитров.

"Г-н Мараджиев е призован за свидетел в досъдебно производство за присвояване на средства и ще бъде разпитан като такъв. Не е задържан до момента", заяви адвокат Димитров.

Малко по-рано от пресцентъра на Областната дирекция на МВР съобщиха за Dir.bg, че от рано тази сутрин в сградата на Община Стамболийски се провежда специализирана операция от служители на "Икономическа полиция" под надзора на прокуратурата. Кметът на града е отведен в сградата на полицейското управление в Стамболийски за снемане на обяснения, допълниха от полицията.

ГЕРБ пък поиска оставката на служебния вътрешен министър заради ареста на кмета. За нас това е поредна демонстрация на полицейщина, категоричен опит да не говорим за провалите на МВР, за загиналите полицаи, за мигрантската криза и нейното неовладяване, заяви Десислава Атанасова.