Това обяви на брифинг в парламента Антон Тодоров, но не уточни кога ще поискат тази информация.
Има ли множество криминални регистрации зам.-кметът на Сопот Николай Новаков от 90-те години и след това - за множество измами, кражба с използване на откраднатото МПС, хулиганство, подкуп, съпротива на органи на реда, изброи той.

Питането е на база многото сигнали, които постъпвали в партията. Миналата седмица управляващата формация обвини и кмета на Сопот Деян Дойнов от БСП за лошото финансово състояние на общината и за нови заеми.

Днес по темата с продължение депутатът Александър Иванов /ГЕРБ/ съобщи за случай с частен инвеститор в 73 дка лозови масиви, на когото от общината са начислили неправомерно данък и такса.

Начислили са данък от 24 хиляди лева върху 73 дка земеделска земя, която представяла лозови масиви, плюс такса "смет", което, по думите на Иванов, е правен и финансов нонсенс.

След запитване на самия инвеститор, от кадастъра отговарят, че няма промяна в предназначението на земята.

В крайна сметка чуждестранният инвеститор не получава документи на каква база са определени налогът и таксата, наложен е запор от частен съдебен изпълнител, следва и разпродажба на имуществото.

Най-вероятно искат да създадат фиктивна видимост за приходи в общината на документална база, за да могат да получават нови заеми, коментира Антон Тодоров.