След безпрецедентното първо заседание на парламента и новите политически скандали от последните часове, съпредседателят на "Продължаваме Промяната" и бивш премиер на страната Кирил Петков гостува в "Интервюто в Новините на NOVA" , където заяви "Времето на прехода се върна".

Лидерът на ПП коментира, че не е очаквал именно Корнелия Нинова да обяви номинацията на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание. "Ние не очаквахме от Корнелия Нинова да подкрепи толкова директно кандидата на ГЕРБ, заедно с ДПС". По думите му той поискал почивка, но Вежди Рашидов не се е съобразил с това, защото ГЕРБ и ДПС са му давали знаци да не обявява пауза.

"Аз излязох днес от парламента и говорих с моите родители. Те казаха: "Съжаляваме, но това, което се случи, е, че играта с прехода се превъртя. Ние се върнахме обратно в 90-те", сподели още Петков.

Според съпредседателя на ПП днес четирите партии, избрали Рашидов, са показали координация помежду си и това би могло да предопредели съдбата на първия проучвателен мандат.

Кирил Петков беше категоричен, че "Продължаваме Промяната" имат 16 приоритета, които ще подкрепят, независимо кой ги предложи в Народното събрание.