Съпредседателят на "Продължаваме Промяната" - "Демократична България" Кирил Петков излезе с реакция на казаното по-рано от ГЕРБ-СДС. Деница Сачева и Теменужка Петкова обявиха от името на коалицията, че ще разговарят с ПП-ДБ, но остават на позиция, че няма да подкрепят правителство с втория или третия мандат. 

"Общи приказки - ДА, Борба с корупцията - НЕ", написа във Facebook Кирил Петков.

Деница Сачева определи искането на ПП-ДБ за срок от три месеца преди съставянето на правителство като "меко казано странно". От ГЕРБ обаче били съгласни по всички теми в декларацията и затова ще се отзоват на срещата. Тя вероятно ще се проведе утре и на нея от страна на ГЕРБ-СДС ще участват Деница Сачева, Рая Назарян и Росен Желязков, а от страна на ПП-ДБ - Божидар Божанов, Надежда Йорданова и Людмила Илиева.

По-късно Петков заяви, че който не подкрепи законодателния пакет, предложен от ПП-ДБ, на практика се обявява срещу борбата с корупцията.

Той се обърна към депутатите от 50-ия парламент да се определят.

"Колеги, много е просто. Става дума да си кажете - ние за корупцията ли сме, или против корупцията. Ако сте против корупцията, не ви трябват оправдания. Излезте, гласувайте декларацията и вместо да ходите на море, дайте да запретнем ръкави и да изковем тези закони и един път завинаги да се справим с този проблем. Всичко друго са оправдания. И когато дойде времето за гласуване всеки може да се определи дали е корупционер или не е корупционер. Дойде Видовден, няма средно положение", заяви лидерът на ПП.