Не изпитвам страх, че няма да има разговор, каза пред журналисти съпредседателят на "Продължаваме промяната-Демократична България" Кирил Петков относно очакването за лидерска среща.

То е неизбежно да си говорим, каза той, цитиран от БТА.

Ние си говорим спокойно, дори и да си кажем неща, които са проблематични, каза Петков. На уточняващо питане дали такава среща ще има утре, той добави: "Утре ще бъдем заедно в зала в парламента. Когато колегите са готови, не бягаме от разговори".

По-рано днес пред медии премиерът Николай Денков каза, че трябва да има лидерска среща.

Кирил Петков отбеляза също, че в четвъртък парламентът трябва да обсъди ветото на президента върху промените в Закона за енергетика.

На въпрос дали парламентът ще продължи да работи по законодателна дейност съобразно приоритетите на правителството, съпредседателят на ПП-ДБ каза, че това разбирателство е добре да остане, защото се правят реформи в интерес на България.

Относно живота на правителството, Петков заяви, че дълъг хоризонт вижда "само и единствено, ако нещата, които са важни за приоритетите, които сме си сложили, продължават да се изпълняват". Той смята, че се е видял крах в сектор "сигурност" преди изборите.

Ние това няма да го забравим и няма да го подминем. Акад. Денков поиска оставката на шефа на ДАНС и нашата парламентарна група вярва, че това е правилното нещо, добави той.

Петков каза, че не се притеснява и от нов вот на недоверие. Относно заявката на кандидата за кмет на София Ваня Григорова за оспорване на изборите в София, Петков каза, че въобще не се притеснява за това.

Ние знаем, че отборът на Васил Терзиев игра абсолютно чисто. Даже предполагам, че ако има ново преброяване, най-вероятно резултатите ще излязат в още по-голям плюс към Васил Терзиев, коментира Петков.

В отговор на въпрос колко е струвала предизборната кампания на кандидата на "Продължаваме промяната-Демократична България" (Спаси София), Петков каза, че всички дарения са били "хора и фирми, които по никакъв начин нямат касателство към обществени поръчки".

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ присъства на провеждащата се в София дискусионна платформа Powers Summit "Власт чувай 2023".