Димитър Главчев не се свърза с нас, не сме водили нито един разговор. Въпреки сигнала към съдията, който може да разследва главния прокурор, в който бе описан Борислав Сарафов като бухалка, но и Калин Стоянов като част от хората, които са използвали натиск върху Живко Коцев, това за нас показва пълна провокация, за съжаление, от страна на новия премиер. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков пред медиите в парламента.

"Това, което се случи - Делян Пеевски и Бойко Борисов си наредиха кабинет с Калин Стоянов с цел да прикрива злоупотреби и купен вот на следващите избори. Стоянов ще бъде използван от тях двамата като инструмент за купен и контролиран вот", поясни той.

ПП-ДБ виждат в случая с Живко Коцев опит за "черен ПР", който целял единствено компрометирането на коалицията им преди предсрочните парламентарни избори.

"По това дело, което е образувано, на този етап не съм видял да е имало доказателство за контрабанда. Цялата история прилича на черен ПР, който цели да ни компрометира нас като политическа сила", заяви Атанасов.

Той отказа да коментира изтеклите снимки на главния секретар на МВР Живко Коцев.

Кирил Петков пък бе критичен към решението на служебния премиер Димитър Главчев да остави Калин Стоянов на поста служебен вътрешен министър.

"Къде са доказателствата за извършена престъпна дейност? Всичко е навързано с цел компроматна атака преди изборите. Има един важен въпрос тук - включително и Денков е изпратил сигнал, че е оказан натиск върху главния секретар Коцев да подаде оставка от главния прокурор и от министъра на вътрешните работи. Оказването на натиск е престъпление, което се наказва с 6 години лишаване от свобода. Този факт е изключително важен. При всички тези обстоятелства, при нашия протест като политическа сила, Калин Стоянов все пак е част от новия кабинет. С нас никой не е коментирал този състав на правителство", уточни Атанасов.

"Ще дойде времето да видим и едни други снимки. Калин Стоянов се познава с тези хора от 2016 г. ще му дойде времето и на това", каза още Атанасов.

Петков отново изрази съмнения в честността на бъдещите избори и обвини доскоршните си партньори в управлението от ГЕРБ и ДПС.

"Въпреки сигнала към съдията, която може да разследва главния прокурор, в който беше описан не само главния прокурор като бухалка, но и Калин Стоянов, това за нас показа пълна провокация от новия премиер", каза Петков.