Корнелия Нинова трябва да се оттегли с извинение към БСП, заяви Кирил Добрев в предаването "Тази събота и неделя" по bTV. ГЕРБ са отново първа политическа сила заради наши грешки, посочи той.

След вътрешнопартийния вот Нинова получи една силна подкрепа от партията и всички очаквахме да се съберем под общи знамена и да "мачкаме" противника, но ние отворихме братоубийствени войни, коментира Кирил Добрев.

За партийците Нинова се представяше като нещо средно между Жана д'Арк и Райна Княгиня, но всъщност за тези отвън тя беше един политик от прехода и то провален, както виждам към днешна дата, отбеляза Добрев.

"Трябва да говорим за осъзната вина, защото няма председател на партията през последните 30 години толкова комфортно да е провел едни парламентарни избори. Корнелия Нинова имаше възможност да поставя, който си иска за водач на листи, да размества, да преписва програми от Института за пазарна икономика и от статии във вестниците", коментира Кирил Добрев.

"Ако бяхме спечелили изборите, цялата заслуга щеше да бъде на Нинова, но ние сме трети. Никой няма да я натиска да дава оставка, това е нейно собствено решение. Въпросът е да се извиним на партията и на онези малки човечета, които дават нещо от себе си за тази партия и да се оттеглим. Да дадем възможност на други хора да я изградят наново, защото политиката е доверие между политиците и избирателите", призова Добрев.