Представителите на ИТН бившият регионален министър Гроздан Караджов и бившият депутат Любомир Каримански упражниха своето право на вот.

Че е упражнил своето право на глас, съобщи Гроздан Караджов с пост в своя профил във Facebook.

"Гласувайте! За да не оставим друг да реши нашето бъдеще!", написа в социалната мрежа бившият регионален министър, като публикува и снимка от момента на гласуването.

Любомир Каримански пък даде своя глас в 35-о Средно езиково училище "Добри Войников" в София.

Гласувах за това да няма лъжи в парламента, гласувах за това да има чест, достойнство и отговорност, заяви бившият депутат, цитиран от БТА.

Относно очаквания резултат Каримански посочи, че той би бил такъв, какъвто хората отредят. По думите му това няма да намали желанието им да се борят срещу лъжата, двойния стандарт и ниската нравственост в следващия парламент.

"Виждам ролята на ИТН в следващия парламент с експертиза, с качество на работата си, с това да можем наистина да премахнем именно двойния стандарт при нарушаването на всякакви норми", заяви Каримански.

Снимка: БТА

Според него хората трябва да излязат и гласуват именно за бъдещето на България, за децата и за да спре обедняването.

Той настоя за национално отговорно поведение. Най-спешната задача пред 48-ото Народно събрание е категоризацията на бедните и уязвими групи в настоящия бюджет, посочи Каримански.

Снимка: БТА