Случаят в Сотиря показва за пореден път, че концепцията за несоциализираните общности, която предложих, трябва да бъде приета, написа във "Фейсбук" лидерът на ВМРО, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

Преди дни младеж от сливенското село Сотиря изнасили и уби седем годишно момиченце. Заподозреният извършител Мартин Трифонов бе заловен след ден издирване. Към момента той се намира в болница.

"Знам, че някои колеги се боят от Европа, но за мен сигурността на българските граждани е по-важна от намръщените физиономии на чиновниците в Брюксел. Бог да прости загиналото дете! И най-строго наказание за виновния.", пише Каракачанов по повод на трагичния случай в сливенското село Сотиря, при който дете е било насилено и бито от рецидивист и загуби живота си, посочват от ВМРО.

Като заместник министър-председател на България преди повече от половин година Каракачанов предложи за обсъждане и приемане Концепцията за промени в политиката за интеграция на циганския /ромския/ етнос в Република България и мерките за реализацията им, се посочва в прессъобщението на партията.

Документът беше обсъждан на редица кръгли маси, както и изпратен до ресорните министерства за съгласуване. Сега предстои Концепцията да бъде разгледана на заседание на Министерския съвет, за да може да започне прилагането на мерките, записани в текста й.