Един от близките сътрудници на президента Георге Иванов продължава да работи по линия на техните служби оперативно, няма да му казвам името, но да се знае, че и това знаем. Екшънът за името на Македония продължава, заяви пред Ива Капкова от "Канал 3" министърът на отбраната Красимир Каракачанов, коментирайки отказа на премиера Бойко Борисов да се срещне с президента на Македония.

- Правилно ли отказаха българският премиер Бойко Борисов и външният министър Екатерина Захариева среща с македонския президент?

- Правилно, да. Той е основната причина да се развалят нещата в преговорите между Македония и Гърция за името. И всъщност един от неговите най-близки сътрудници продължава оперативно да се занимава с шпионаж в България. Правилно са постъпили премиерът и външният министър, защото всъщност какво има да говориш с Георги Иванов, който на практика спъва усилията на правителството в Скопие за постигане на някакъв компромис по отношение на спора с името, а България беше една страна, която помага на Македония за НАТО и ЕС. И един такъв, който саботира твоята политика, какво да си говориш с него?!

И един от близките му сътрудници продължава да работи по линия на техните служби оперативно, няма да му казвам името, но да се знае, че и това знаем.

- Ние приветстваме договорката на Скопие и Атина за името Северна Македония, заехме деликатна позиция.

- Приветстваме разбирателството между тези две наши съседни държави, но това не означава, че България ще спре да се интересува от правата и интересите на етническите българи в Македония и че ще спре да се противопоставя на всеки опит в Македония, било то държава или някакви други институции, да фалшифицират българската история и да си я присвояват. И като гледах изказването на македонския премиер Заев, в което той говори за Кирил и Методий, за тоя-оня, нещо някак си ми става чудно Кирил и Методий кога станаха македонци. Няма нищо лошо, но да каже, това е част от общата ни история с България. Гоце Делчев какъв македонец е?!

- Правилно ли е тактически България да стои и да изчаква Македония и Гърция да се разберат за името?

- По темата за името ние няма какво да кажем. Тъй като ние признахме името Република Македония, това не е наш спор, не е наш въпрос. Ние си имаме теми, свързани с историята, с фалшификатите, с езика на омразата спрямо България, тъй че това правителство в Скопие прави определени действия в тази посока, но това не решава проблемите окончателно.

- Очевидно няма да остане и това име Северна Македония, като гледаме напрежението в двете държави, с което бяха посрещнати двамата премиери?

- Според мен екшънът продължава.