Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов коментира защо партията му вчера отказа да присъства на консултациите за предстоящите избори, организирани от президента Радев.

"От ВМРО отказахме да проведен консултации с президента, защото няма смисъл да се участва в тези консултации. От тези консултации не излезе нищо. Какво има една парламентарна партия да обсъжда ситуацията около пандемията - това е тема на здравните власти", заяви Каракачанов в предаването "Лице в лице" по bTV.

"Това, че колегите от парламентарната група на Обединените патриоти са решили да пропуснат консултациите при президента, не е нито бойкот, нито демонстрация", уточни той.

"Изключително право на президента е да насрочи дата за изборите, след като веднъж си обявил една дата без консултации, явно е, че каквото и да кажат парламентарно представените партии, това няма никакво значение", коментира Каракачанов.

Вицепремиерът посочи още, че според него да се обсъжда с извънпарламентарните партии какви законови промени трябва да се направят е "малко несериозно".

По думите му законодателни инициативи два месеца преди изборите не се правят.

"В България практиката показва, че законодателството се променя малко преди изборете - това не е нормално", каза още лидерът на ВМРО.