Ако досега българската авиация летеше на крилете на илюзиите, ако ние подпишем договор със САЩ, то пилотите ни ще летят на крилете на най-добрия боен самолет. Това обяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти в отговор на критиките на президента Румен Радев, който днес направи отчет за 2 години на поста.

"За година и девет месеца не помня друго правителство и друг министър да е вдигал заплатите на военнослужещите с близо 20%, всяка година - с по 10%. Не помня да са предприемани такива мащабни проекти за възстановяване на съществуващата бойна техника. Защото българската авиация не е само новият самолет, българската авиация е и съществуващите към момента изтребители, бомбардировачи и учебни самолети, хеликоптери и др. До момента за тях не бяха отделяни необходимите средства. Българската авиация е и онези транспортни летателни средства като "Спартан"-ите и "Кугър"-ите, които бяха закупувани преди десетина година", заяви Каракачанов.

Той посочи, че откакто беше премахната наборната военна служба, през 2018 г. за пръв път постъпилите в армията са повече от тези, които са напуснали.