Вотът на недоверие, внасян от опозицията, е в основата на нещата - преекспонираха се камара неверни твърдения. Водната криза не е от месец или два, проблемите в Перник са поради факта, че водопреносната мрежа в България е по-възрастна от мен самия. Старите етернитови тръби вече са извън строя.Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред bTV.

По думите му Нено Димов е нарочен за виновник за кризата, породена от проблеми, натрупвани с десетилетия и няма да се решат с един арест, а и Димов не е виновният човек.

"Самата работа по поддръжката на язовирите е на ВиК дружествата, а не на екоминистерството, което само утвърждава плановете им. Собствеността на язовирите също не е на министерството на екологията. А и да не би водата на язовира на Перник да не е била изпускана? Защо през април и май м.г. в "Студена" не влиза вода, а валят дъждове - попита риторично лидерът на ВМРО. - Пък и заявките за промишлени нужди в Перник са били едва за 8%."

"На коалиционния съвет предложението за избора на Емил Димитров за екоминистър нямаше никакви обструкции, а Валери Симеонов знаеше за номинацията ден по-рано. Този човек - Емил Димитров, е достатъчно енергичен, както трябва да се действа в момента. Аз лично го предложих, познавам го от 19-20 години", каза още Каракачанов.