Има няколко варианти да се яви ВМРО на тези избори, заяви лидерът на партията Красимир Каракачанов.

Най-логично е чрез обединение на базата на патриотизма и консерватизма. Но на базата на споделени принципи.

Каракачанов изброи принципите, по които няма да направят компромис при обединение с други партии, като: "отстояване на християнските ценности и традиционното българско семейство, евроатлантизъм, борба срещу циганизацията, подкрепа за бизнеса, намаляване на правомощията на банките и ЧСИ-та, както и категоричност за еднонационална държава, свободна от джендър пропаганда."

Това са само част от приоритетите на ВМРО, около които зоват останалите консервативни, патриотични сдружения и партии да се обединят, за да бъде преодоляна политическата криза, в която страната изпадна. Сред останалите водещи са преодоляване на демографската криза и демографския дисбаланс чрез насърчаване на младите семейства и бизнеса; безплатни детски градини, безплатни учебници до 12-и клас; съхраняване на традиционните семейни ценности; безотказност по отношение на позицията за Македония; категоричност спрямо недемократичния и застрашаващ националните ни интереси политически курс на Ердоган и др.

ВМРО се обяви за промяна на Конституцията, чрез повече правомощия за президента, намаляване на депутатите и възможност за тяхното отзоваване.

Каракачанов предлага лидерите на патриотичните формации да не участват в листи, да отстъпят встрани, за да има патриотично обединение в името на България.

Изпълнителният комитет на ВМРО заседава днес, за да вземе решение как партията ще се яви на предсрочните парламентарни избори на 11 юли.

Този парламент беше грозен - единственото, което направи е да промени в своя полза Изборен кодекс. Там има стари муцуни, не са никакви нови.

Те извършиха предателство - под благовидния предлог да се даде право на българите да гласуват, дадоха възможност в държави извън ЕС да се откриват безразборно секции. Даде като примери за надвисналата заплаха над страната ни Каракачанов.

Ето защо истинският патриотичен вот, гласът на хората, които истински милеят за България, трябва да се обедини, категоричен беше още той и допълни:

ВМРО като най-голямата патриотична формация - това показаха избирателите, има няколко варианта - самостоятелно - както на последните избори - нямаме от какво да се срамуваме. Втори вариант - да се опитаме да направим тюрлюгювеч за повече гласове - това е неприемлив вариант. Третият и близък до нас вариант да се търси обединение на патриотичния вот и формации, които споделят нашите идеи за патриотичните семейни ценности. Това обаче пак не може да стане чисто на база сбор гласове и проценти, а може да се случи на база някои принципи.

Българският патриот трябва да обича първо България преди своите симпатии към една или друга велика сила. 32 години гледаме един и същи цирк - разделение, омраза, противопоставяне. Ние сме шампиони по това да се мразим.

Политическите формации да намерят сили да работят заедно за България.

А що се отнася до истинските патриотични формирования, сдружения и партии, то аз призовавам ние, лидерите, да направим крачка встрани, да загърбим личните противоречия, за да спрем нихилизма и пълзящото национално предателство, което превзе миналия парламент, категоричен беше още Каракачанов.