Ситуацията е много сериозна. Свидетели сме на тотален разпад на държавата. Всяка една от отделните власти - законодателна, изпълнителна и съдебна - си има своите проблеми и то не от днес за днес. И в един момент в тази ситуация вече наблюдаваме война между институциите и война между различните власти. Това коментира пред журналисти в кулоарите на Народното събрание лидерът на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ.

По думите му от политическа гледна точка и целесъобразност може да има различни решения на ситуацията, но от юридическа гледна точка трябва да решават компетентните органи.

"Формулата за излизане от кризата е първо да пресечем деинституционализацията на държавата. Да има правителство е задължително, но от кого? От Рамбовци, които пак от вас медиите разбрахме, че почерпени взимат решения за саморазправа с опозицията. От Рамбовци, които на свои партийни събрания не се занимават с проблемите на хората и държавата, и да търсят изход от кризите, а се занимават с това как да заличат своите опоненти. От Рамбовци, които не се интересуват от институциите на държавата, а самите те правят и кроят планове как да разрушават дори службите за сигурност, за да ги превърнат в партийно-политически инструмент", попита риторично Карадайъ.

Лидерът на ДПС бе категоричен, че подобни хора не бива да бъдат овластени. 

"Това е пълзящ фашизъм и ако вие, медиите, искате да бъдете съучастници в този процес - ние няма как да бъдем", заключи Мустафа Карадайъ.