"Всичките ми съперници са сериозни, не само г-н Желязков, г-н Вигенин и г-н Петров също, не са изключени и други номинации в залата", коментира на влизане в НС Никола Минчев, номиниран от "Продължаваме промяната" за председател на НС.

"Работата на парламента не може да продължи без да има избран председател. Вярвам, че ще имаме избран такъв, може би след по-продължителни дискусии, отколкото се е случвало в предишни откриващи заседания", заяви преди откриването на първото заседание на 48-ото НС бившият председател на 47-ото НС.

Той изрази предположения, че ще има процедурни хватки.

"Подготвени сме за такива казуси. Не мисля, че ще имаме промени в правилата. Гласуването тук няма няма да предопредели по никакъв начин неучастието на разговорите, които са инициирани от ГЕРБ-СДС", допълни Никола Минчев.

"Вярваме, че ще гласуваме за човека, който се доказа, че има качествата за председател на НС. Оттам нататък нашият конструктивен подход няма да бъде на базата на компромиси към личности, които не вярваме, че имат морала и качествата да седнат на тозии стол", заяви пред бТВ от кулоарите бившият премиер Кирил Петков.

"Влизаме с ясната нагласа, че ще бъдем конструктивна опозиция и нашата задача е да решаваме проблемите на хората. Ще следим абсолютно внимателно за всеки лев на данъкоплатеца как ще бъде разходван", обеща Петков.

"Няма да сме диалогични за безпринципни действия. Петков каза още, че ПП ще подкрепят политики, в които вярват.