Четири години след като д-р Атанас Камбитов напусна ГЕРБ, бившият кмет на Благоевград се връща в редиците на партията. 

Новината обяви пред журналисти евродепутатът и областен координатор на партията в Благоевградска област Андрей Новаков след среща с актива на ГЕРБ в зала "22-ри Септември" снощи. По време на събранието административният секретар на партията Цветомир Паунов е обявил решение, взето от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, а именно:

"Г-н Камбитов възстановява членството си в ГЕРБ и поема длъжността на председател на Общинската структура в Благоевград. Той ще бъде и регионален отговорник, като ще подпомага дейността на областното ръководството, което остава без промяна". 

Андрей Новаков продължава да бъде областен председател на ГЕРБ, като съставът и правомощията на областното ръководство остават непроменени. Атанас Камбитов пък ще е на пряко подчинение на ръководството на ГЕРБ и Изпълнителната комисия, и заедно с Новаков ще провеждат цялостната политика на партията в областта.

Като общински председател Камбитов ще има и пълните права да провежда политиката на партията в община Благоевград.

Според Цветомир Паунов Камбитов и Новаков ще направят "автентичен екип, който има история назад в политическото минало". "Целта е ГЕРБ да си върне истинското силно лице в Община Благоевград", добави административният секретар.

В профила си във Facebook Атанас Камбитов благодари за предоставеното му доверие:

"Днес бях представен като общински ръководител на ГЕРБ Благоевград и Областен координатор от административния секретар на ПП ГЕРБ, г-н Паунов. Благодаря за доверието на г-н Борисов и изпълнителната комисия! Благодаря за подкрепата на всички приятели и колеги, които присъстваха! В годините, заедно с тях, заедно с всички членове и симпатизанти на ГЕРБ, постигнахме много успехи и съм сигурен, че и занапред ще бъде така. Очаква ни много работа, но имаме опита, силата и решителността да го постигнем. Заедно ще справим!"

Камбитов има богат управленски опит. През 2007 г. бе избран за общински съветник от ГЕРБ. Бил е народен представител и кмет на Благоевград в продължение на два мандата. През 2020 г. напусна партията на Бойко Борисов след разкола с Цветан Цветанов и се присъедини към партията му "Републиканци за България". На последните местни избори бе издигнат от инициативен комитет, но за градоначалник бе избран кандидатът на ПП-ДБ Методи Байкушев. ГЕРБ пък подкрепиха независимия Илко Стоянов.