В открито писмо Крумова изразява недоволство от коалиционните партньори на партията за предстоящите избори, с изключение на "Гергьовден", и това, че в листите са влезли непознати дори за ББЦ хора.

"Появиха се знайни и незнайни „партньори“, които не само се присъединиха към нас, но и осезаемо започнаха да изместват тежестта на ББЦ”, се посочва в писмото.

Крумова говори за напрежение, което се е породило поради желанието на ББЦ да угоди на коалиционните партньори.

"Нямам идея какъв е приносът на ЛИДЕР в тази коалиция. Вероятно няма и да се изясни, но имам представа, виждам и чувам какво и колко губим от същото това обединение", изтъква тя.

В София област листата на ББЦ води д-р Красимира Ковачка от Самоков - сестра на бизнесмена Христо Ковачки, а в Стара Загора председателят на ЛИДЕР - Кънчо Филипов.

Крумова признава, че дори не знае колко и кои още са станали партньори на ББЦ и е недоволна от факта, че представителки от "Евромайки" не присъстват в листите за изборите.

"Има много победи, които са по-страшни от поражението. Усещането ми е, че сме се запътили към една точно такава. Пирова. Не желая повече да играя рамо до рамо с хора, готови да минат през трупове по пътя към целите си", посочва Крумова.

Тя подчертава, че писмото й е равнозначно на молба за напускане от партията.

Наскоро ББЦ беше напусната и от другата си знакова фигура - Ангел Славчев.

Крумова беше един от основателите на движението "Евромайки", което Николай Бареков рекламираше. Преди това тя бе депутат от "Атака", но напусна парламента, за да се върне към професията си на ТВ-водеща.
Главният юрисконсулт на ББЦ Десислава Балабанова ще замени Калина Крумова в листата на 11 МИР- Ловеч, съобщи пресцентърът на ББЦ.

"В емоционално писмо г-жа Крумова заявява, че изпитва напрежение от тежката предизборна кампания и не е подготвена за трудната битка, която води в Ловеч. От структурата на ББЦ в Ловеч приветстват Десислава Балабанова като нов водач на листата и изразяват пълна готовност да работят в името на нейния политически успех", се казва в изявлението.

Балабанова е родена през 1987 година и е в ББЦ от създаването й. Завършила е право и е специализирала "Правораздаване". Член е на Младежката асоциация по право "ЕЛСА" и взима участие в изготвянето на всички законопроекти, които ББЦ внася в 42-то Народно събрание, уточниха от партията.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Калина Крумова срещу ББЦ

АНКЕТА: За кого ще гласувате?