Вътрешният министър Калин Стоянов заяви във връзка с убийството на Пейо Пеев, че се работи активно по делото и има две лица с повдигнати обвинения. Вътрешният министър говори пред журналисти в Стара Загора. 

За престъплението са обвинени съпругата на убития - Габриела Пеева, и нейната майка - Красимира Трифонова.

"Работим по версия за евентуална съпричастност на други лица към убийството и най-вече за прикриване на следите за извършеното убийство. От това, което видях от начина, по който е извършено убийството, което се вижда от клипчетата, не изключвам варианта тези две злобни жени самостоятелно да са прикрили всички следи. Но това е въпрос на изследване, който през следващите дни ще изясним нацяло."

Относно инцидента със смъртта на шампиона по борба Пламен Пенев след полицейско преследване, Стоянов каза, че са освободени двама висши ръководители от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

"Има двама служители от изпълнителския състав, които са отстранени и до няколко дни те също ще бъдат уволнени. Има следствено дело, работи се активно по него и има назначени множество експертизи."

Стоянов подчерта, че от самото начало заявихме, че ще бъдем критични както към себе си, така и към служителите на МВР и категорично няма да допуснем ситуации, при които има немарливо, лошо или дори противоправно изпълнение на служебните задължения.

Той припомни, че във връзка с този трагичен инцидент има назначена проверка и от дирекция "Инспекторат" в Министерството на вътрешните работи. "Има двама освободени висши служители", посочи министърът. Той подчерта, че към 30 декември м.г. директорът на Областна дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Лазар Христов "не е бил официално на работа".

58-годишният мъж почина след гонка с полицията в Стара Загора. Инцидентът стана на 30 декември м.г., около 21:00 часа. По случая беше назначена дисциплинарна проверка на полицаите, участвали в инцидента. Окръжната прокуратура образува досъдебно производство и назначи съдебномедицинска експертиза. Разследването е възложено от и.ф. главен прокурор на Република България на екип от следователи при Националната следствена служба в София.

Дали е имало финансови злоупотреби в президентството, МВР тепърва ще установява, след като се е самосезирало след медийни публикации, посочи Стоянов. "Със заповед на главния секретар на МВР Живко Коцев от днес е изискана информация от абсолютно всички структури има или няма подавана информация, официални сигнали, както и оперативна такава", каза още той. Министър Стоянов заяви, че вероятно тази информация ще е готова до края на днешния ден.

Вътрешният министър Калин Стоянов беше в Стара Загора, за да се запознае с годишния отчет за свършеното от Областната дирекция на МВР в Стара Загора през изминалата година.