"Възможно е да е имало помагачи в убийството на Пейо Пеев, за което са обвинени майка и дъщеря. Може да има още задържани." Това каза главният секретар на МВР Живко Коцев пред bTV.

Габриела Славова и Красимира Трифонова са задържани, като Габриела е пусната под домашен арест, за да гледа децата си. Те обаче са под закрила и не са в апартамента.

Пред NOVA Коцев заяви, че поне още двама души са в полезрението на полицията и в момента се разследват от органите на реда. Става дума за хора от обкръжението на съпругата на Пейо Пеев - Габриела и нейната майка - Красимира. В тази връзка Коцев обясни, че лицата се разследват като евентуални помагачи на авторите на престъплението, проверява се дали те са укривали веществени доказателства и за заличаване на следи.

Основната версия за убийството е спор за родителски права. Коцев заяви, че експертизите ще дадат още светлина за развитието на престъплението.

"За втората фаза ще представим допълнително доказателства, които да го уличат и да се обоснове постоянното задържане на Габриела", каза главният секретар на МВР. Тя е пуснат под домашен арест с мотив да гледа невръстните си деца, но тогава не е било ясно, че те са при социалните под закрила, добави Коцев.

Той каза и че се допуска версията да има още хора, оказали помощ на извършителите.

"Възможно е да има и други задържани и кръгът на обвиняемите да се разшири. Може да са помогнали за укриване на колата, тялото, да се заличат следите. Доказано е, че жертвата е удушена. Има шокиращ запис, който се използва за нуждите на наказателното производство", каза Коцев. 

Автомобилът на мъжа е открит в гора близо до хижа "Алеко". Има данни, че тъщата е закарала колата там, затова се разследва и как се е прибрала.

Коцев заяви и че наистина е факт, че жертвата е казал, че има подозрения, че е бил тровен с опиати и си е направил изследвания седмица преди убийството. 

"Засега не знаем какви са резултатите, но ще направим повторни такива", заяви Коцев.

По убийството в Цалапица главният секретар на МВР коментира, че Рангел Бизюрев, който е основният заподозрян, се очаква да бъде екстрадиран в България от Дания. 

"Трудно беше да се локализира, защото той се е местил постоянно в европейски държави, не е стоял на едно място", заяви още Коцев.

Той коментира и разследването срещу Васил Божков, като поясни, че той е един от проверяваните лица във връзка с убийството на Алексей Петров.