Ще стане ли днес ясна съдбата на Цветан Цветанов? Председателят на парламентарната група на ГЕРБ се прибира от посещението си в САЩ. Очаква се премиерът Бойко Борисов да свика извънредно Изпълнителната комисия на партията, която да реши ще има ли още оставки и каква отговорност ще понесе Цветанов за скандала със закупените на преференциални цени апартаменти.

Ще се оттегли ли вторият човек в ГЕРБ и ако да - откъде? От ръководната си позиция в парламентарната група, от Народното събрание, от зам.-председателското място в партията, от традиционната водеща роля в предизборния щаб?

Заради пълното мълчание на Борисов и Цветанов до този момент всички отговори са повече в сферата на спекулациите и невъзможната за потвърждение информация. Затова в часовете до Изпълкома на ГЕРБ можем да се опрем само върху това, което разбрахме със сигурност в дните от началото на скандала.

Ефективна борба срещу високите цени на имотите

Борба срещу високите цени на жилищата се води. Успехите са рядкост, но за сметка на това - знаменателни. За по-малко от седмица бяха оповестени няколко от победителите. Започна се с Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Ваня Колева и Красимир Първанов. Оказа се, че ветрилото на успехите се разгръща не само от управляващите. През годините победи срещу високите цени са регистрирали още Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Валери Жаблянов. Най-голям успех от всички е постигнала съпругата на председателя на ВКС Лозан Панов - Елисавета. Тя е договорила цена, която е способна да свали средната стойност на имотите в целия квартал Изгрев.

Най-реномираният строител

Искаш луксозен имот с отбрани съседи в елитен квартал? Искаш да се чувстваш ВИП? Най-шумната рекламна кампания в историята на българското частно строителство посочи верния отговор дори на тези, които не се интересуват от него.

Апартаментите са новите футболни игрища

Образователните филми на "Дискавъри" ни научиха да оразмеряваме света с квадратурата на определен брой футболни игрища. Вече можем да се похвалим и с българския финансов еквивалент на най-лесно смилаемата мерна единица - апартаменти.

Третата страна

Свидетели сме на уникален случай на мащабен удар по властта, от който опозицията официално се разграничава. "Точно в този скандал БСП няма абсолютно никакво участие", заяви Георги Свиленски. Реакцията на управляващите също потвърди наличието на Трета страна. Остава загадка дали тя се намира отвъд Океана, на "Дондуков" 2 или на жълтите павета.

Задна дата

Най-шумно обсъжданите сделки са изповядани още през лятото на миналата година. Продължителното им отлежаване в публичните регистри, преди да бъдат извадени на медиен показ, отваря още една тема за размисъл - за обикновена журналистическа находка ли става дума или за отдавна планирано мероприятие с предизборна цел.

Без образователен ценз за Европа

Последното нещо, което вълнува обществеността в разгара на предизборната кампания за нов Европейски парламент са проблемите на... Европа. Какво се случва около нас, какво да очакваме и какво ще предложим? Докато отговорите на тези въпроси остават на заден план, е необходимо да си припомняме настоятелните аргументите за изискване на образователен ценз за избирателите. Готови ли сме да го покрием?

Нормата "гласуване на сляпо"

Двама депутати от "БСП за България" - Светла Бъчварова-Пиралкова и Радослав Стойчев, са подкрепили "лошите" с одобрително гласуване на поправката в Закона за устройство на територията. Според Елена Йончева червените представители "не са били наясно", че тя е ключова за построяването на небостъргача "Златен век".

ГЕРБ и БСП се редуват на "върха"

Ако красивите гледки са ви карали да се вгледате в тв предаванията на колоездене, сте забелязали как фаворитите си прехвърлят периодично водачеството на колоната. Първият етап от реденето на червената евролиста успя да измести ГЕРБ от дневния ред на политическите сътресения. Управляващите светкавично върнаха "услугата" с главната си роля в Апартаментгейт. Въпросът е дали ще удържат 10-ина дни до втората серия на "Позитано", за да позволят на съперника да ги отмени "на върха".