Депутатът от ДПС Делян Пеевски е получил уверение от правителството, че до обяд проблемът с протестиращите зърнопроизводители ще бъде решен. По думите му от изпълнителната власт уточнили, че водят диалог със земеделците.

До момента обаче се знае, че протестиращите отказваха среща с премиера и земеделския министър, въпреки че неколкократно бяха канени.

"Напротив, друго ни уведомяват от правителството, че има диалог", репликира Пеевски в кулоарите на парламента.

"Имаме уверението, че до обяд ще го решат. Нека да видим какво ще решат и след това ще коментираме отново. Сега нещата са доста по-прости. Става дума за едни обезщетения, които искат - за тези тонове зърно, които са в България, и разликата в цената", каза депутатът от ДПС.

Само преди ден депутатът от ДПС предупреди правителството, че парламентът ще вземе в свои ръце проблема с протестиращите, ако не се справи изпълнителната власт.

"Ако не успява, ще се намесим и ние. Изпълнителната власт нека се справи, ако не - и ние се намесваме", заяви той вчера.

По-рано днес пък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов критикува кабинета, че все още премиер и министри не разговарят с протестиращите заради отмяната на забраната за украинския внос на храни.

Относно промените в Закона за съдебната власт, Пеевски обясни, че няма нищо да се замразява.

"Със законопроекта директно стартира разследване на главния прокурор. Имаше пропуск, който се изчиства - например г-н Сарафов е зам. - главен прокурор, изпълняващ длъжността главен прокурор", каза той.

"Какво подкрепяме, е показано ясно и сме го изразили", отговори още Пеевски на журналистически въпрос за подкрепата, която получават в ГЕРБ от ДПС.